Registruj svoj prístroj a získaj zľavu 2x €11

Brewer Registration

Espresso Biscotti
  • čas prípravy: 45 minút
  • čas pečenia: 25 minút
  • počet porcií: 40
  • 1 kapsula TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat
  • 250 g múky
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 1 štipka soli
  • 1 vajce
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej kôry , jemne nastrúhanej
  • 25 g mandľovej múky
  • 25 g mletých mandlí
  • 50 g celých mandlí
  • 1 Rúru predhrejte na 180 °C. Pripravte TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat ako obvykle pomocou kávovaru TASSIMO a nechajte vychladnúť.
  • 2 Počas čakania, kým espresso vychladne, premiešajte dôkladne múku, prášok na pečenie a soľ. Oddeľte bielok a žĺtok. Bielok vyšľahajte. Pridajte žĺtok, cukor, citrónovú kôru a TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat do zmesi múky, soli a prášku na pečenie. Pomocou elektrického šľahača zmiešajte všetky ingrediencie, kým sa nemrvia.
  • 3 Do zmesi zapracujte stuhnutý bielok. Postupne pridajte mandle. Na mierne pomúčenom povrchu tvarujte valčeky hrubé zhruba 3 cm. Pokiaľ sa cesto lepí, pridajte trochu múky. Valčeky umiestnite na papier na pečenie a na potom na plech. Pečte približne 20 minút v predhriatej rúre.
  • 4 Vytiahnite valčeky z rúry a priamo na plechu ich pomocou ostrého noža nakrájajte na kúsky hrúbky 1 až 2 cm. Dávajte pozor, aby ste sa nespálili. Dbajte na ponechanie priestoru medzi každou časťou a pečte ďalších 5 minút. Nechajte mandľové sušienky vychladnúť a vychutnajte si ich spolu so šálkou vašej obľúbenej kávy TASSIMO Carte Noire Cafe Long Delicat. Pre rozličné príchuti môžete k tomuto receptu skúsiť pridať škoricu alebo kardamóm.

Produkt použitý v tomto recepte: